Anna nouti aurinkolasit minulle Temucon GMO:sta eli voiton puolella ollaan. Huomasimme täällä Perussa, että GMO lieneekin koko latinalaisen Amerikan kattava optikkoketju, sillä Limassakin näytti olevan GMO:n liikkeitä.

Nyt olemme siis jättäneet Mancoran ja siirtyneet Chiclayoon. Anna mainitsi muuten olevansa jälleen kipeänä Temucossa ja hänen vuokraemäntänsä pitää häntä kuulemma yhä kylmissä tiloissa. Toivottavasti jättämämme makuupussi ja lämpöpullo tuovat helpotusta. Rouva T on myös sairaana, vatsavaivoja jo pari päivää. Enää siis vain allekirjoittanut on tolpillaan, ja toivotaan, ettei Chiclayon bussissa matkustaneen vierustoverimme (sika?-)flunssa tarttunut kumpaankaan meistä. Chiclayossa kävimme läpi muutaman majapaikan ja päädyimme tietenkin kaupungin kalleimpaan (?) paikkaan... Aloitimme 40 solen (n. 13 dollaria eli n. 10 euroa / yö) hosteleista, mutta saadaksemme riittävän mukavat tilat ja toimivan nettiyhteyden joudumme pulittamaan melkein 5-kertaisen hinnan (Tampereella Omena-hotelli on samassa hintaluokassa, tosin siellä on huonompi palvelu). Chiclayossa on museo ja arkeologisia kohteita, joita lähdemme tutkimaan, kunhan rouva T herää.

Rouva T lisää: ...nämä hyvät uutiset olivat sikäli ennenaikaisia, että nyt hra J makaa tuossa vieressä suhteellisen voipuneena vierailtuaan vessassa useaan kertaan... Mahtaako tämä liittyä Samin tämän päiväiseen lounaaseen...

[Hra J: tässä oli aikaisemmin kuva rapulounaastani, mutta jouduin poistamaan kuvan, koska kuvan näkeminen aiheuttaa minulle pahoinvointia.]

...vai onko kyseessä tartunta meikäläiseltä? Sasse. Itselläni on kyllä jo huomattavasti parempi olo. Toivoa sopii, että olemme huomenissa molemmat kunnossa ja pääsemme reippaana tutkimaan Sipánin hautaa!