Olemme pikkuhiljaa paasemassa jonkinlaiseen arkirytmiin. Kamppa on aamuisin jaakaappilampotilassa, joten ensimmaisena pannaan estufa (se kaasulammitin) taysille ja pukeudutaan. Sitten joko kiikutetaan estufa keittio-olohuoneeseen ja syodaan aamiaista sen edessa poydan aaressa tai sitten kiikutetaan aamiainen makuuhuoneeseen, joka lampiaa nopeammin (huone on pienempi ja kun oven panee kiinni niin lampo lisaantyy sukkelasti). Sitten ulkokamppeet niskaan ja ulos (tahan valiin lukkojen ramplaykset jne).

Arkiaamuisin suuntaamme ensin paikallisen NMKY:n kuntosalille, jonne hankimme valiaikaiset jasenkortit. Siella on varsinaisen kuntosalin lisaksi myos ohjattuja tunteja, uimahalli ja sauna. Tai no jaa, ehka kyseessa on ennemminkin "sauna"... Kylla siella oli muuta rakennusta lampimampaa (85 astetta mittarin mukaan) ja jopa kostea ilma, mutta kiukaassa ei ollutkivia ollenkaaan, pelkat punaisena hehkuvat lampovastukset. Sauna on joka toinen paiva varattu naisille, joka toinen paiva miehille ja eteisessa varoitellaan viipymasta "loylyssa" yli 15 minuuttia kerrallaan. Tahan mennessa olen kaynyt kerran uimassa (neliratainen 25 metrin allas, joka on puhdas ja jonka vesi on miellyttavan lamminta ja kaakelit ihanan koboltinsiniset) ja muutaman kerran salilla juoksemassa juoksumatolla, Sami kay pumppaamassa painoilla.

Samin opetus alkaa vasta puolenpaivan jalkeen, joten aamuisin ei ole kiiretta. Minakin olen nyt sitten ilmeisesti alkamassa opettaa taalla, kunhan byrokraatit saavat sopimuspaperit tehtya. Iltaisin tyot jatkuvat seitsemaan saakka, joten paivat ovat taalla aika pitkia. Viikonloput varaamme sen sijaan matkailulle, huomenna suuntaamme Valdiviaan Tyynen meren rannalle, jossa toivottavasti paasemme bongailemaan merileijonia ja valaita :-D.

Eilen hankimme Samille chilelaispipon ja ihanan alpakanvillasta kudotun villapaidan (kuvassa), joka oli aivan kasittamattoman halpa, noin 12-13 euroa. Muutenkin villavaatteet (paitsi ehka ne ponchot) ovat taalla tosi halpoja, vaikka ne on kasin tehty ja monesti erittain hienoja. Pakko myontaa, etta pikkasen harmittaa tuo villa-allergia...:-(

P5300201

 

Nyt lahdemme eraan Samin oppilaan luo opettelemaan kastanjoiden valmistusta chilelaisittain.

Lisäys palattuamme: Kastanjat valmistetaan chileläisittäin näin: otetaan kasa kastanjoita, keitetään niitä 15 minuuttia, kuoritaan ne, laitetaan kattilaan järjettömän paljon sokeria, sulatetaan se, lisätään kastanjat ja annetaan niiden karamellisoitua. Tämän herkun päälle kaadetaan runsaasti kermaa ja syödään.